Samenvatting

AllesoverDNA.nl

De kennisbank met van alles over DNA, celbiologie, genetica en meer!

Alles over DNA

Wat is DNA? Wat zijn genen? Hoe zit een cel in elkaar? Hoe onderzoek je DNA? Celbiologie, moleculaire genetica en moderne biotechnologie worden steeds belangrijker, ook in de maatschappij en het onderwijs. De ontwikkelingen in de wetenschap gaan zo snel, dat de traditionele lesmethoden ze niet bij kunnen houden. De website biedt een heldere uitleg van kernbegrippen uit het onderwijscurriculum, maar ook van de modernste onderzoekstechnieken. Daarnaast biedt AllesoverDNA.nl achtergrondinfomatie bij de begrippen bij het moderne DNA-onderzoek.

Voor wie bestaat deze Kennisbank?

AllesoverDNA.nl is bedoeld voor geïnteresseerden in biologie en DNA. Deze interesse kan vanuit alle kanten komen, zowel leerlingen, docenten als een ieder met een vraag over DNA gerelateerde onderwerpen.

Alle vragen op het gebied van DNA proberen wij uiteindelijk in onze kennisbank te beantwoorden. In onze kennisbank staan alle relevante begrippen van celbiologie, erfelijkheid, (moleculaire) genetica en biotechnologie uitgelegd. De meeste DNA Kennisbank artikelen bevatten een uitleg via een plaatje / animatie, hierdoor is de uitleg nog beter te begrijpen. Voor vragen is er eenvoudig contact met ons op te nemen.

Andere portals die wij beheren: Alles over Bloed & Alles over vallen en valpreventie.