Alles over DNA

Wat is DNA? Wat zijn genen? Hoe zit een cel in elkaar? Hoe onderzoek je DNA? Celbiologie, moleculaire genetica en moderne biotechnologie worden steeds belangrijker, ook in de maatschappij en het onderwijs. De ontwikkelingen in de wetenschap gaan zo snel, dat de traditionele lesmethoden ze niet bij kunnen houden. De website biedt een heldere uitleg van kernbegrippen uit het onderwijscurriculum, maar ook van de modernste onderzoekstechnieken. Daarnaast biedt AllesoverDNA.nl achtergrondinfomatie bij de begrippen bij het moderne DNA-onderzoek.

Voor wie?

AllesoverDNA.nl is bedoeld voor geinteresseerden in biologie en DNA, leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo en hun docenten. Leerlingen kunnen de website gebruiken bij het maken van opdrachten of werkstukken en het leren van toetsen of examens. Docenten kunnen actueel achtergrondmateriaal vinden bij hun lessen of kant-en-klare lesmodules downloaden.

Woordenboek

In het woordenboek staan alle relevante begrippen van celbiologie, erfelijkheid, (moleculaire) genetica en biotechnologie uitgelegd. Elke uitleg bevat een afbeelding of animatie waarmee je de uitleg nog beter kunt begrijpen. Daarnaast verwijst minstens één link naar meer informatie op andere sites.